Waar hairextensions vandaan komen

Europees haar is het meest geschikt voor hairextensions en daarom het meest waardevol. Dit is omdat Europees haar het beste bij onze haarstructuur past. Helaas kunnen deze haren maar weinig gebruikt worden. Omdat er weinig donoren hier in Europa die onbehandeld, gezond en ongeverfd haar hebben is het lastig om goed haar te vinden. Ook is de lengte hier vaak niet zo erg lang en daarom ook niet geschikt voor hairextensions. Dit is dan ook de rede waarom Europees haar erg duur is. Europees haar komt meestal dan ook uit oost-Europa.

Het meeste haar dat wij hier gebruiken komt uit Indië. Daar is het haar nog erg vaak onbehandeld. Voor hun religie offeren zij vaak hun haar op bij een tempel. Hier kopen Indische haarhandelaren en het weer aanbieden aan verwerkers van hairextensions. Naast dat het haar onbehandeld is heeft tempelhaar nog een ander groot voordeel. Doordat het haar daar altijd vanuit een staart wordt afgeknipt blijven alle haren met schubbenlagen netjes dezelfde richting op wijzen. Hierdoor hoeft de schubbenlaag niet worden verwijderd en blijft de kwaliteit van het haar beter in tact. Dit heeft als voordeel dat het haar niet gaan klitten en het krijgt een natuurlijke glans.

Doordat het Indische haar het meest op Europees haar lijkt word het daarom hier ook het meest gebruikt. Het haar laat zich makkelijk behandelen en heeft dezelfde structuur. Je zou het verschil eigenlijk bijna niet kunnen merken en is daarom ook geschikt. Ook komt er haar uit China die voor hairextensions gebruikt worden. Helaas is de structuur van Chinees haar niet erg geschikt voor Europees haar. Het haar uit China heeft vaak een erg steile structuur en is een stuk dikker. Daarom worden de extensions die van Chinees haar zijn gemaakt meer in Japan gebruikt.

Dante Couture maakt dan ook gebruik van Indisch haar, hierdoor is de kwaliteit erg goed en is de prijs te overzien. Zou Dante Couture Europees haar gebruiken zou de prijs aanzienlijk omhoog gaan. Omdat Indisch haar heel erg op Europees haar lijkt is het niet nodig de kosten te verhogen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *