Touperen, hoe werkt het?

Volume in het haar is toch wat iedere vrouw wil. Touperen kan een oplossing zijn voor wat meer volume in het haar te creëren. Touperen wordt ook wel teasen genoemd en wordt bij bijna iedere Hollywoordster toegepast. Ook de sterren staan uren voor de spiegel om zo’n mooi kapsel te krijgen, dat gebeurd heus niet vanzelf. Touperen is een techniek wat al heel lang gebruikt wordt. Als je het goed doet kan je veel volume creëren en is het er ook weer makkelijk uit te borstelen.

Touperen kan je veel verschillende kapsels toepassen. Om volume te creëren, een vlecht te verstevigen, als je het weer wilt opsteken of misschien alleen een gedeelte van het haar. Het maakt niet uit wat voor kapsel je wilt creëren het is altijd wel toe te passen. Het is ook nog is makkelijk zelf te doen. Kijk alleen wel uit en pas het niet te vaak toe, het is natuurlijk niet heel goed voor je haar. Pas het daarom op de goede manier toe om vele schade te voorkomen. Maar ook op de goede manier blijft touperen schadelijk. Als je het haar getoupeerd hebt krijgt je haar een doffe uitstraling en het haar gaat pluizen.

Wat heb je er voor nodig:

• Puntkam
• Borstel (met zachte kussen en korte haren, polijstborstel)
• Haarlak

Hoe werkt het:

Stap 1

Voordat je begint zorg je dat je haar goed uitgeborsteld is. Kam het haar daarna gelijk in model zoals jij het haar wilt dragen. Je kunt er beter eerst geen haarproducten in hebben zitten, dit maakt het touperen juist lastiger. Nu pak je de puntkam, deze zijn prima om mee te touperen. Je hebt ook speciale toupeerkammen maar dat is nergens voor nodig. Een puntkam kan je gewoon halen bij drogist en is behoorlijk goedkoop. Bovendien kan je jaren met zo’n puntkam doen.

Stap 2

Het is niet nodig om het hele haar te touperen, tenzij je het gaat opsteken en je hebt aan de onderkant versteviging nodig. Je begint bij de aanzet aan de bovenkant van het haar, met de puntkam ga je tegen de haren in kammen. Dit doe je met een scheppende beweging naar beneden. Pak de pluk niet te stevig vast zodat het haar uit je vingers kan glijden. Zo werk je langzaam naar boven, vermijd de punten. Je toupeert altijd het haar aan de binnenkant zodat het haar aan de buitenkant glad blijft. Zo werk je door tot ongeveer de oren en aan de achterkant dezelfde hoogte.

Stap 3

Nu ga je het haar in model brengen. Je pakt de borstel en gaat eventueel nog wat haren glad maken, of misschien vind je het toch net wat te veel volume. Doe dit voorzichtig en met de zijkant van je borstel, zo heb je meer controle en voorkom je dat je de toupage er weer uit borstelt. Met je handen en de kam kan je het nog wat speelser maken. As je het haar gaat opsteken heb je nu meer versteviging voor je speldjes en blijft je kapsel langer mooi.

Stap 4

Nu ben je klaar met je kapsel en wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier mee hebben. Het is altijd verstandig om nog even met de haarlak te verstevigen. Spuit er niet te veel op want dit geeft een onnatuurlijke look. Houd de haarlak ook niet te dicht bij je haar als je gaat spuiten, houd hem zo 15 cm van je hoofd af. Zo voorkom je dat het haar nat word van de haarlak en het geeft ook een mooier resultaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *