Haar sneller laten groeien. Hier 10 tips!

Haar groeit gemiddeld maar 1 cm per maand en dat is niet bepaald leuk om op te wachten. Voor iedere vrouw die het wachten op langer haar ook zat is,  hebben wij hier 10 handige tips om de haargroei extra te stimuleren.

Probeer ze uit en je zult merken dat je haar gezonder en sterker wordt. Gezond en sterk haar gaat sneller groeien dan ongezond en zwak haar. Deze tips zullen je zeker een handje op weg  helpen en wie weet kun jij straks ook plezier hebben van prachtig mooi en lang haar!

Tip 1. Niet te vaak wassen

Het is beter om je haar niet elke dag te wassen, want shampoo is eigenlijk niet zo goed voor het haar. Vind je het toch lastig om niet iedere dag je haar te wassen, vervang de shampoo dan met conditioner om de schade te beperken. Zo hoef je niet elke dag je haar te wassen met shampoo en heb je toch een schoner gevoel.

Tip 2. Houdt de hitte beperkt

Het is natuurlijk hartstikke leuk om je haar te krullen en te stijlen, maar dit is echt niet goed voor je haar en krijg je daarom veel sneller kans op haarbreuk. Wil je dan toch graag je haar stijlen of krullen, doe dit dan alleen voor speciale gelegenheden.

Probeer de tang altijd op de laagste stand te zetten. Het duurt dan misschien wel wat langer, maar dit is echt veel beter voor je haar. Dit zelfde geldt ook voor föhnen. Laat je haar gewoon natuurlijk drogen. Vaak denken vrouwen dat föhnen niet zo’n kwaad kan, maar ook dit is echt niet goed voor het haar. Gebruik ook altijd een beschermend product tegen de hitte van de tangen of föhn!

Tip 3. Lavendel, aloë vera en rozemarijn

Aloë Vera is een ware wondermiddel en heerlijk voor je haar. Het stimuleert het haar om te groeien en bevatten veel vitamines, proteïnes en mineralen. Het is daarom goed voor je haar om het 1 keer per week toe te passen.

Masseer het in je haar, laat het een paar minuten intrekken. Als het goed is ingetrokken spoel het dan weer goed uit. Lavendelolie en rozemarijn hebben dezelfde werking als aloë vera. Ook worden deze planten vaak bij cosmeticaproducten gebruikt.

Tip 4. Kammen

Het is erg goed voor de haargroei om het haar regelmatig te kammen als je wakker wordt en voordat je gaat slapen. De haarzakjes worden hierdoor gestimuleerd en het haar gaat hierdoor sneller groeien. Je hoeft je haar echt niet heel de dag te gaan kammen. Dit heeft ook helemaal geen zin. 2 keer per dag is echt genoeg en het helpt echt!

Tip 5. Natuurlijke oliën

Probeer eens natuurlijke oliën als haarmasker. Dit zijn trucjes die de sterren en modellen ook gebruiken. Natuurlijke oliën zorgen ervoor dat je haar vitaler en gezonder worden.

Je brengt de olie aan bij je haarwortels en masseert je hoofdhuid. Door het te masseren houd je de hoofdhuid in conditie en daardoor geef je de haarwortels voldoende ruimte en blijft het haar gezond. Vervolgens bedek  je het haar met plastic folie. Laat het nu een paar uur in trekken, desnoods ga je er mee slapen.

Er zijn een paar fijne oliën dat je kan gebruiken:

 • Olijfolie
 • Kokosolie
 • Arganolie

Tip 6. Proteïnen

Proteïne is een erg belangrijke bouwstof voor het haar, één van de belangrijkste. Als je te weinig proteïne binnenkrijgt kan je droog haar krijgen. Proteïnen zit in erg veel voeding bijvoorbeeld:

 • Eieren
 • Melk
 • Vlees
 • Sojamelk
 • Vis
 • Bonen
 • Linzen

Om je haar extra proteïnen te geven kun je bijvoorbeeld speciale proteïnen maskers gebruiken. Ook kun je eieren goed gebruiken om je haar extra proteïne te geven. Je eigen huisgemaakte haarmasker en het is echt goed voor de haargroei.

Scheid het eiwit van het eigeel en verdeel het eiwit over je haar. Masseer het even kort in. Spoel het haar goed uit met koud/lauw water, doe je dit met warm water kan het ei gaan stollen. Was het haar erna nog even goed met shampoo.

Tip 7. Drink voldoende water!

Veel water drinken is niet alleen goed voor het lichaam, maar is ook erg goed voor het haar. Als je voldoende water drinkt wordt je haar sterker. Water zorgt er ook voor dat de afvalstoffen het lichaam verlaten. Afvalstoffen hebben ook een invloed op de groei van het haar. Pas wel op dat je niet té veel water drinkt, teveel water is ook niet goed. Drink zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag.

Tip 8. Bezuinig niet op je producten

Haarproducten kunnen erg prijzig zijn, maar er zijn ook veel goedkopere producten te koop. Het is echter niet verstandig om op je producten te gaan bezuinigen. Goedkope producten kunnen vaak agressiever zijn en hebben veel minder verzorgende ingrediënten. Probeer in elk geval wel goede beschermingsproducten te kopen en niet te bezuinigen op haarmaskers.

Tip 9. Vitamine B

Vitamine is ook heel belangrijk voor je haar en één van de belangrijkste is vitamine B. Er zijn ook vitaminepillen te koop waar dit in zit, maar je hebt ook erg veel voedsel waar vitamine B in zit. Bijvoorbeeld:

 • Yoghurt
 • Bananen
 • Melk
 • Ei
 • Graan
 • Noten
 • Avocado’s
 • Peulvruchten
 • Aardappelen
 • Champignons

Tip 10. Flip-in hair tijdens het wachten

Ja, ondanks al deze tips zou je toch een tijd moeten wachten. Helaas bestaan er geen wondermiddelen waarvan je haar in één maand 25 cm gaat groeien. Met behulp van deze tips zou je haar zeker wat sneller gaan groeien, maar helaas zijn dit ook geen echte wondermiddelen.

Gelukkig hebben we flip-in hair! Nu kan je tijdens het wachten toch lang haar hebben. Door het onzichtbare draadje dat de extensions gebruiken, steunt de flip-in op je hoofd en hangt het niet aan je eigen haar. Hierdoor is dit product absoluut niet schadelijk voor en het hindert het de haargroei niet.

Ideaal als oplossing om toch eerder al met prachtig lang haar te lopen. Bovendien als je haar eenmaal is gegroeid heb je toch nog altijd een mooie flip-in voor extra verdikking. En het is ook nog eens erg makkelijk en binnen in 1 minuut ingezet!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *