Flip-in hair verzorgen. De beste tips!

Flip-in hair van Dante Couture is een prachtige manier van haarverlenging zonder gebruik te maken van waxjes, clipjes of lijm dat ervoor zorgt dat de tijd van beschadiging aan het haar en uren in de kappersstoel voorbij is! Ook al zitten je eigen haren vast aan je lichaam, je haren leven niet. Daarom hebben ze ook de juiste verzorging nodig om het mooiste resultaat te krijgen. Natuurlijk helpt je eigen lichaam hier zelf ook een groot deel aan mee. Onder je hoofdhuid zitten namelijk  je talgklieren, deze talgkliertjes produceren een soort olieachtige substantie genaamd talg. Deze substantie heeft een verzorgende werking op je haar en geeft je haar een mooie glans. Hoe langer je haar is hoe lastiger het is voor het talg om bij je punten te komen, zeker als je je haar veel wast.Door het veel te borstelen bereikt het talg ook je punten, maar je kunt natuurlijk zelf ook een handje helpen.

Voor je Flip-in hair is het erg belangrijk om die de juiste verzorging te geven. Natuurlijk is flip-in een prachtige verlengingsmethode en is het van echt haar gemaakt, maar het krijgt niet de verzorging van je talgklieren zoals je eigen haren dat wel krijgen en dat zorgt ervoor dat je hairextensions er dof en droog uit kunnen gaan zien. Daarom is het bij extensions nog belangrijker om het goed te verzorgen. Als je elke week veel gebruikt maakt van je haar flip-in hair is het het beste om de extensions 1 keer per week te wassen en verzorgen. Gebruik je de flip-in wat minder dan hoef je dit natuurlijk geen 1 keer per week te doen. Maar minimaal 1 keer per maand is wel aan te raden.

Hieronder leg ik uit hoe je in een paar eenvoudige stappen jouw flip-in hair het beste kunt verzorgen om er nog langer van te kunnen genieten:

Stap 1:

Maak de extensions nat met lauw/warm water. Gebruik een verzorgende shampoo. Breng ongeveer zo groot als een munt aan op je flip-in hair extensions.

Stap 2:

Masseer de shampoo zachtjes en voorzichtig in de hairextensions. Spoel de shampoo goed uit. Zorg er voor dat er geen shampoo meer in het haar zit.

Stap 3:

Knijp het overtollige water uit de flip-in met je handen. Leg de flip-in plat op een handdoek, leg hier een handdoek overheen en zorg we voor dat de handdoeken het meeste water opvangt.

Stap 4:

Breng een verzorgende conditioner aan. Masseer de conditioner zachtjes en rustig in het haar. Laat dit 3-5 min intrekken en spoel het voorzichtig uit.

Gebruik eens in de zoveel tijd een masker in plaats van een conditioner. Dit werkt in principe het zelfde alleen laat je het masker 15 min intrekken.

Stap 5:flip-in-hair-borstelen

Borstel de flip-in hair voorzichtig uit. Zorg dat je een geschikte borstel voor extensions gebruikt. Dit zijn niet altijd de zelfde borstels die je voor je eigen haar gebruikt. Natuurlijk kun je deze borstels ook voor je eigen haar gebruiken.

Houd altijd de bovenkant vast als je begint met borstelen. Begin onderaan met borstelen en werk langzaam door naar boven tot je alle klitten er uit hebt gehaald.

Stap 6:

Doe er nu een verzorgende serum in. Dit is een olie wat verzorgend is en het geeft een mooie glans. Breng 1 of 2 druppels aan op je hand. Verdeel het over je handen, doe dit niet te lang want het trekt ook in je handen. Breng het voorzichtig aan op het haar, ga niet wrijven.

Stap 7:flip-in-hair-fohn

Leg de flip-in hair op een droge handdoek. Heb je een flip-in hair straight, laat de extensions dan zo drogen.

Heb je een flip-in hair bodywave, knijp dan eerst met je handen de krul er in terug.

En laat de extensions zo drogen. Gebruik nooit een föhn of stijltang bij de bodywave. Je krijgt de krul namelijk nooit meer goed terug.

Maak gebruik van deze stappen bij jouw eigen flip-in en je zult merken hoe lang je zult doen met de hairextensions!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *